Vegan Mac and cheese

Až přijde den, kdy budete mít chuť na něco pořádně krémového, zkuste mac and cheese podle našeho receptu. Tato americká klasika ve veganské verzi se zeleninou vás určitě nezklame.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience na 4 porce:

  • 1 balení oblíbených makaronů (můžou být třeba bezlepkové)
  • 1 stroužek lisovaného česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 cibule
  • 4 mrkve
  • 1 květák
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva
  • plnotučné Nemléko na rozředění

 

Postup:

Nejdříve uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím si očistíme zeleninu a dáme ji vařit na 10 až 15 minut. Uvařenou zeleninu rozmixujeme a postupně přidáváme Nemléko, dokud nebude mít omáčka námi požadovanou hustotu. My osobně preferujeme opravdu hustou konzistenci. Za stálého mixování přidáváme zbytek ingrediencí a postupně dochucujeme solí, pepřem a citronovou šťávou.

 

Omáčku můžeme vylepšit tím, že do ní přidáme lžičku kvalitní hořčice. Nakonec hotovou omáčku smícháme s uvařenými makarony a můžeme podávat.