Vafle bez mouky

Další superfood recept od skvělé Annamarii! Vafle bez mouky, ale zato plné nutričně hodnotných a hlavně chutných ingrediencí. Jestli máte doma zaprášený vaflovač tak ho pojďte rozehřát, vafle jsou hotové jedna dvě a s nimi skvělá víkendová snídaně!

Ingredience: 

  • 130 g ovesných vloček (můžou být bezlepkové)
  • 30 g quinoa(i)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 lžíce jablečného pyré
  • 300 ml makového Nemléka
  • 1 lžíce agáve na oslazení  
  • 2-3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička skořice

Na ozdobení: 

  • Mandlový Nejogurt
  • Ovoce: jahody, banán, borůvky
  • Kokosové lupínky
  • Dýňová semínka

Postup:

  1. Ovesné vločky a quinou dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka – na mouku. 
  2. Přidáme makové Nemléko, kypřicí prášek, jablečné pyré, rozpuštěný kokosový olej, sirup agáve a skořici. 
  3. Vše dobře smícháme a těsto dáme péct do vaflovače na přibližně 2-3 minutky. Měly by být upečené do zlatova. 
  4. Podáváme s mandlovým Nejogurtem, ovocem, dýňovými semínky a kokosovými lupínky.