Třešňová bublanina

Třešňovou bublaninu ke svačině máme spojenou se vzpomínkami na léto s babičkou na chalupě. A protože bublaninu a léto máme moc rádi, trošku jsme upravili recept a upekli jsme pro vás tuhle veganskou bublaninu s pohankou. A musíme přiznat, že se fakt povedla!
P.S. nejlépe chutná k odpolední kávě s výhledem na les.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 180 g pohankové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g datlí nebo jiného sladidla
  • 60 ml kokosového oleje (můžete namíchat se slunečnicovým olejem)
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 250 ml vanilkového Nemléka
  • Třešně (popřípadě jiné ovoce podle chuti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

Nejdříve zapněte troubu a nechce ji rozehřát na 200 stupňů. Kulatou koláčovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a promíchejte tak, aby v těstu nebyly žádné hrudky. Těsto přelijte do vymazané a vysypané formy. Třešně si opláchněte vodou, odstraňte z nich pecky a poté je rovnoměrně rozmístěte na těsto ve formě. Bublaninu pečte v troubě 25 až 30 minut na 200 stupňů. Před podáváním bublaninu ještě posypte kokosem a máte hotovo. 🙂