Tacos
Tacos je ideální jídlo, když doma čekáte návštěvu. Do misek připravíte jednotlivé ingredience na naplnění, a když přijdou hosté, každý už si sám připraví tacos, které má rád – něco může úplně vynechat, něco si naopak dá dvojnásobně. A právě proto milujeme tacos. Každý si tam najde to své, navíc se dá plnit opravdu téměř vším, co máte zrovna v lednici nebo na co máte právě dneska chuť. Tak to zkuste, není se čeho bát! 🙂
Na 8 tacos budete potřebovat:
- 250g hlívy ústřičné
- tacos
- zelený salát – prostě takový, který máte rádi
- 1 červená cibule
- 3 hrsti koriandru
- oblíbená chilli omáčka
- 2 limetky
- bílý Nejogurt
- česnek
- olivový olej
- vinný ocet
- agáve nebo datlový sirup
- hořčice
- sůl a pepř
Postup:
Zelený salát propláchneme a natrháme na menší kousky. Listy můžeme pokapat pouze olivovým olejem nebo připravíme rychlou a jednoduchou „medovou“ zálivku na salát. Dvě polévkové lžíce kvalitního olivového oleje, jedna lžíce agáve či datlového sirupu, půl lžíce hořčice a třetina lžíce vinného octa – vše smícháme dohromady a zamícháme do salátu.
Hlívu natrháme na menší kousky a necháme ji „vypotit“ na pánvičce, vodu z pánve postupně vyléváme a takto ji opékáme klidně 15 minut, dokud ji nezbavíme co nejvíce vody. Poté hlívu pokapeme olivovým olejem a ochutíme oblíbeným kořením. Můžete použít gyros, barbecue koření, sweet spicy Tabasco – prostě cokoliv máte rádi. Hlívu obracíme a pečeme asi 15 minut, aby se opekla ze všech stran.
Dále nakrájíme červenou cibuli, hromadu koriandru a limetky na dochucení. Z bílého Nejogurtu si vytvoříme jednoduchou zálivku – prolisujeme do něj česnek, přidáme špetku soli a trochu pepře.
A teď je na řadě ta nejlepší část celého vaření – naplníme tacos vším, co jsme si právě připravili a na závěr pokapeme Nejogurtovou zálivkou. Dobrou chuť!