Studená okurková polévka

Jste tým studená polévka? Pokud ano, tak určitě zkuste tuhle naší okurkovou. Ingredience jsou podobné řeckým tzatziki a navíc ji máte hotovou za chvilku. 🙂

Ingredience na 4 porce:

  • 3 okurky
  • 400 g bílého Nejogurtu
  • 200 ml plnotučného Nemléka
  • 1 velký svazek kopru – najemno nasekaný
  • Sůl a pepř
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • pár nasekaných lístků máty
  • citrónová šťáva z 1,5 citrónu

Postup:

Opláchněte okurky vodou a nastrouhejte je. Pokud máte bio okurky, můžete strouhat i se slupkou. Do nastrouhaných okurek ve velké míse přidejte bílý Nejogurt a plnotučné Nemléko a pak už jen dochucujte. Přidejte nasekaný kopr, sůl, pepř, olivový olej, rozdrcený česnek, mátu a citrónovou šťávu. Během dochucování nezapomínejte ochutnávat a dochuťte si polévku tak, jak máte rádi! 🙂