Studená okurková polévka
Jste tým studená polévka? Pokud ano, tak určitě zkuste tuhle naší okurkovou. Ingredience jsou podobné řeckým tzatziki a navíc ji máte hotovou za chvilku. 🙂
Ingredience na 4 porce:
- 3 okurky
- 400 g bílého Nejogurtu
- 200 ml plnotučného Nemléka
- 1 velký svazek kopru – najemno nasekaný
- Sůl a pepř
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 3 až 4 stroužky česneku
- pár nasekaných lístků máty
- citrónová šťáva z 1,5 citrónu
Postup:
Opláchněte okurky vodou a nastrouhejte je. Pokud máte bio okurky, můžete strouhat i se slupkou. Do nastrouhaných okurek ve velké míse přidejte bílý Nejogurt a plnotučné Nemléko a pak už jen dochucujte. Přidejte nasekaný kopr, sůl, pepř, olivový olej, rozdrcený česnek, mátu a citrónovou šťávu. Během dochucování nezapomínejte ochutnávat a dochuťte si polévku tak, jak máte rádi! 🙂