Salát Caprese
Kdo ho někdy ochutnal, zamiloval se. Zkuste tenhle s domácí rostlinnou mozzarelou, kterou pro Optimistic připravila Annamária. ❤️
Ingredience:
- 60 g kešu ořechů
- 4 lžíce psyllia
- 250 ml Optimistic mandlového nápoje
- Šťáva z půlky citronu
- Sůl
- lahůdkové droždí
- sladká rajčata
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Kešu oříšky namočíme na 2 hodiny do vody. Ve 250 ml nápoje rozmícháme psylium a necháme takto odstát také 2 hodiny.
Vznikne nám želatinová hmota, kterou přemístíme do mixéru, přidáme slité máčené kešu, mandlový nápoj, citrónovou šťávu, sůl, kardamon a společně pořádně rozmixujeme. Hmotu vyklepneme do misky nebo formy a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny – můžeme pomocí pečícího papíru nebo potravinové folie vyválet váleček.
Po stuhnutí nakrájíme na plátky a podáváme s rajčaty, bazalkou a pokapané olivovým olejem. ☺