Salát Caprese

Kdo ho někdy ochutnal, zamiloval se. Zkuste tenhle s domácí rostlinnou mozzarelou, kterou pro Optimistic připravila Annamária. ❤️

 

 

 

Ingredience:

  • 60 g kešu ořechů
  • 4 lžíce psyllia
  • 250 ml Optimistic mandlového nápoje
  • Šťáva z půlky citronu
  • Sůl
  • lahůdkové droždí
  • sladká rajčata
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Kešu oříšky namočíme na 2 hodiny do vody. Ve 250 ml nápoje rozmícháme psylium a necháme takto odstát také 2 hodiny.
Vznikne nám želatinová hmota, kterou přemístíme do mixéru, přidáme slité máčené kešu, mandlový nápoj, citrónovou šťávu, sůl, kardamon a společně pořádně rozmixujeme. Hmotu vyklepneme do misky nebo formy a necháme v lednici ztuhnout alespoň 4 hodiny – můžeme pomocí pečícího papíru nebo potravinové folie vyválet váleček.
Po stuhnutí nakrájíme na plátky a podáváme s rajčaty, bazalkou a pokapané olivovým olejem. ☺