Řepová polévka
Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den!
Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.
Na 4 menší porce:
- 5-6 kusů řepy
- 1 velká cibule
- Nemáslo/olej na zesklovatění cibulky
- plnotučné Nemléko – na zjemnění
- Zeleninový vývar
- Majoránka
- Sůl a pepř
Na ozdobu
- Koriandr
- Nejogurt
Postup:
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky – čím menší, tím se budou kratší dobu péct. Řepu upečeme v troubě, přidáme k cibulce, kterou jsme si usmažili na Nemásle a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Chvíli povaříme a potom vše rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné Nemléko na zjemnění chuti. V misce ještě můžeme přidat lžičku Nejogurtu, posypat koriandrem a pak už jen všechno sníst. Dobrou chuť!