Řepová polévka

Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den!

Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.

 

Na 4 menší porce:

  • 5-6 kusů řepy
  • 1 velká cibule
  • Nemáslo/olej na zesklovatění cibulky
  • plnotučné Nemléko – na zjemnění
  • Zeleninový vývar
  • Majoránka
  • Sůl a pepř

 

Na ozdobu

  • Koriandr
  • Nejogurt

 

Postup:

Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky – čím menší, tím se budou kratší dobu péct. Řepu upečeme v troubě, přidáme k cibulce, kterou jsme si usmažili na Nemásle a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Chvíli povaříme a potom vše rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné Nemléko na zjemnění chuti. V misce ještě můžeme přidat lžičku Nejogurtu, posypat koriandrem a pak už jen všechno sníst. Dobrou chuť!