Perníčkové tiramisu

Tenhle kávovo-perníčkový nadýchaný dezert potěší u svátečního oběda a na každé návštěvě – když ho uděláte do sklenic od našich nejogurtů, můžete ho vzít kamkoliv s sebou! Recept má na svědomí opět milá Annamária ❤️

 

 

Ingredience:

  • 100 g vegan piškotů (můžete nahradit libovolnými sušenkami nebo perníčky)
  • 2 čl instantní kávy nebo espresso
  • 2 plechovky kokosového mléka (je třeba je dát alespoň na pár hodin do chladničky)
  • 2 pl kokosového cukru 
  • 1 pl javorového sirupu
  • 100 ml perníčkového nebo mandlového Optimistic nápoje
  • 1 čl perníkového koření 
  • ½ čl vanilky nebo vanilkové esence
  • citronová šťáva
  • Na vrch: sušená jablka, kokosové lupínky, sušenky

Postup:

  1. Nejprve si ozdobíme okraj sklenice. Okraj namočíme do šťávy z citronu a následně do kokosového cukru.
  2. Dále, kávu zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout.
  3. Piškoty nebo sušenky máčíme v kávě a postupně ukládáme na dno sklenice. 
  4. Z kokosového mléka si oddělíme tuhou část. Dáme do mixéru, přidáme zbytek kokosového cukru, sirup, perníkové nemléko, koření, vanilku. Vše spolu dobře rozmixujeme. 
  5. Nalijeme na piškotovou vrstvu, ozdobíme sušeným jablkem a kokosovými lupínky.