Perníčkové tiramisu
Tenhle kávovo-perníčkový nadýchaný dezert potěší u svátečního oběda a na každé návštěvě – když ho uděláte do sklenic od našich nejogurtů, můžete ho vzít kamkoliv s sebou! Recept má na svědomí opět milá Annamária ❤️
Ingredience:
- 100 g vegan piškotů (můžete nahradit libovolnými sušenkami nebo perníčky)
- 2 čl instantní kávy nebo espresso
- 2 plechovky kokosového mléka (je třeba je dát alespoň na pár hodin do chladničky)
- 2 pl kokosového cukru
- 1 pl javorového sirupu
- 100 ml perníčkového nebo mandlového Optimistic nápoje
- 1 čl perníkového koření
- ½ čl vanilky nebo vanilkové esence
- citronová šťáva
- Na vrch: sušená jablka, kokosové lupínky, sušenky
Postup:
- Nejprve si ozdobíme okraj sklenice. Okraj namočíme do šťávy z citronu a následně do kokosového cukru.
- Dále, kávu zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout.
- Piškoty nebo sušenky máčíme v kávě a postupně ukládáme na dno sklenice.
- Z kokosového mléka si oddělíme tuhou část. Dáme do mixéru, přidáme zbytek kokosového cukru, sirup, perníkové nemléko, koření, vanilku. Vše spolu dobře rozmixujeme.
- Nalijeme na piškotovou vrstvu, ozdobíme sušeným jablkem a kokosovými lupínky.