Pečené kokosové tofu 

Když máte večer na něco chuť, zkuste tohle snadné obalované tofu. Je křupavé s krémovým dresinkem a určitě vám udělá lépe než to smažené! Recept připravila naše milá Annamária 🙂

 

Ingredience: 

200 g tofu natural 

50 g strouhaný kokos 

50 g ovesné vločky 

200 ml mandlové mléko 

Sůl, pepř 

Omáčka: 

3 pl mandlový nejogurt 

1 čl tahini 

1 čl sojová omáčka 

1 čl hořčice 

Šťáva z poloviny citronu 

Červená paprika, mleté chilli, sůl, pepř 

Postup: 

1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. 

2. Tofu uložíme na desku a zakryjeme ho papírovou utěrkou, abychom se zbavili přebytečné vody. Následně ho nakrájíme na proužky. 

3. V malé misce smíchame kokos, ovesné vločky rozemleté na mouku, sůl a pepř. Do druhé menší misky nalijeme mandlové mléko. 

4. Nejprve vložíme tofu nakrájené na proužky do mléka, potom obalíme v kokosové směsi a pokládáme na plech. 

5. Pečeme 20 minut, pak obrátíme na druhou stranu a pečeme dalších 20 minut. 

6. Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme všechny ingredience dohromady a můžeme podávat s upečeným tofu.