Pečené kokosové tofu
Když máte večer na něco chuť, zkuste tohle snadné obalované tofu. Je křupavé s krémovým dresinkem a určitě vám udělá lépe než to smažené! Recept připravila naše milá Annamária 🙂
Ingredience:
200 g tofu natural
50 g strouhaný kokos
50 g ovesné vločky
200 ml mandlové mléko
Sůl, pepř
Omáčka:
3 pl mandlový nejogurt
1 čl tahini
1 čl sojová omáčka
1 čl hořčice
Šťáva z poloviny citronu
Červená paprika, mleté chilli, sůl, pepř
Postup:
1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
2. Tofu uložíme na desku a zakryjeme ho papírovou utěrkou, abychom se zbavili přebytečné vody. Následně ho nakrájíme na proužky.
3. V malé misce smíchame kokos, ovesné vločky rozemleté na mouku, sůl a pepř. Do druhé menší misky nalijeme mandlové mléko.
4. Nejprve vložíme tofu nakrájené na proužky do mléka, potom obalíme v kokosové směsi a pokládáme na plech.
5. Pečeme 20 minut, pak obrátíme na druhou stranu a pečeme dalších 20 minut.
6. Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme všechny ingredience dohromady a můžeme podávat s upečeným tofu.