Pečená čokoládová kaše

Tenhle recept připravila Annamária a je to rychlý a skvělý pečený dezert nebo snídaně a taky přepichová příloha ke zmrzlině! 🙂

 

 

Ingredience: 

  • 1 a 3/4 hrnku ovesných vloček (klidně bezlepkových)
  • 1/2 hrnku nasekaných lískových ořechů
  • 1 velký zralý banán
  • 1 a 3/4 hrnku lískooříškového Nemléka
  • 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • zhruba 1/4 šálku nasekané hořké čokolády
  • sůl

Na ozdobu:

  • nasekané lískovéořechy 
  • Nemléčná mandlová zmrzlina
  • jahody, marakuja

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Zapékací misky si vymažeme olejem nebo nepřilnavým sprejem.
  • Ve velké misce smícháme ovesné vločky, nasekané ořechy, prášek do pečiva a skořici. 
  • Do druhé misky přidáme romačkaný banán, lískooříškové Nemléko, kokosový olej a vanilku. Mícháme, dokud všechny ingredience nejsou dobře spojeny. 
  • Přidáme mokré ingredience do suchých a smíchame je. Směs nalijeme do připraveného pekáče nebo zapékací misky a vyhladíme povrch. Posypeme kousky čokolády a pečeme 30 minut nebo dokud okraje nezezlátnou. 
  • Po vyjmutí z trouby si ovesnou kaši ozdobíme nakrájenými jahodami, marakujou a nasekanými lískovými ořechy.
  • Podávejte mírně teplé se zmrzlinou, která se na vrchu krásně roztaje.