Pečená čokoládová kaše
Tenhle recept připravila Annamária a je to rychlý a skvělý pečený dezert nebo snídaně a taky přepichová příloha ke zmrzlině! 🙂
Ingredience:
- 1 a 3/4 hrnku ovesných vloček (klidně bezlepkových)
- 1/2 hrnku nasekaných lískových ořechů
- 1 velký zralý banán
- 1 a 3/4 hrnku lískooříškového Nemléka
- 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- zhruba 1/4 šálku nasekané hořké čokolády
- sůl
Na ozdobu:
- nasekané lískovéořechy
- Nemléčná mandlová zmrzlina
- jahody, marakuja
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Zapékací misky si vymažeme olejem nebo nepřilnavým sprejem.
- Ve velké misce smícháme ovesné vločky, nasekané ořechy, prášek do pečiva a skořici.
- Do druhé misky přidáme romačkaný banán, lískooříškové Nemléko, kokosový olej a vanilku. Mícháme, dokud všechny ingredience nejsou dobře spojeny.
- Přidáme mokré ingredience do suchých a smíchame je. Směs nalijeme do připraveného pekáče nebo zapékací misky a vyhladíme povrch. Posypeme kousky čokolády a pečeme 30 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.
- Po vyjmutí z trouby si ovesnou kaši ozdobíme nakrájenými jahodami, marakujou a nasekanými lískovými ořechy.
- Podávejte mírně teplé se zmrzlinou, která se na vrchu krásně roztaje.