Ovesné lívance s banánem
Lívance můžou být v podstatě osmažená ovesná kaše! A kdo nemiluje smažené a ještě k tomu plné vlákniny? 🥞🌱💕 My jsme si oblíbili tyhle ovesné s kakaovým Nejogurtem a opečeným banánem 😌 Jsou super i k obědu a hotové jedna dvě! (kromě mytí mixéru 😅)
Jak na ně:⠀
- 2 hrnky ovesných vloček (můžou být bezlepkové)
- 1 hrnek rýžové mouky⠀
- půl hrnku lněné mouky (nebo předem namočeného lněného semínka)⠀
- 1 zralý banán⠀
- špetka soli⠀
- 1-2 hrnky ovesného nebo jiného Nemléka – podle konzistence přilévejte, ne moc, ale aby se na pánvi roztekly a nebyly z nich hroudy 😄⠀
- můžete dosladit kokosovým cukrem, sirupem, nebo třeba přidat oblíbený protein (náš favorit je konopný s vanilkou od Sum 💕)⠀
- vše do mixéru a opéct na kokosovém oleji, další 2 banány stejně tak a zprudka na větším plameni, ať se vám nerozpadnou 😉⠀
- když vám lívance zbydou, druhý den je znovu zlehka opečte na pánvi, budou jako čertvé!⠀
- základ pro lívance je nepřilnavá pánev a šikovná obracečka, ale to už máte určitě vyzkoušené ☺️