Ovesné lívance s banánem

Lívance můžou být v podstatě osmažená ovesná kaše! A kdo nemiluje smažené a ještě k tomu plné vlákniny? 🥞🌱💕 My jsme si oblíbili tyhle ovesné s kakaovým Nejogurtem a opečeným banánem 😌 Jsou super i k obědu a hotové jedna dvě! (kromě mytí mixéru 😅)⁠

Jak na ně:⁠⠀

  • 2 hrnky ovesných vloček⁠ (můžou být bezlepkové)
  • 1 hrnek rýžové mouky⁠⠀
  • půl hrnku lněné mouky (nebo předem namočeného lněného semínka)⁠⠀
  • 1 zralý banán⁠⠀
  • špetka soli⁠⠀
  • 1-2 hrnky ovesného nebo jiného Nemléka – podle konzistence přilévejte, ne moc, ale aby se na pánvi roztekly a nebyly z nich hroudy 😄⁠⠀
  • můžete dosladit kokosovým cukrem, sirupem, nebo třeba přidat oblíbený protein (náš favorit je konopný s vanilkou od Sum 💕)⁠⠀
  • vše do mixéru a opéct na kokosovém oleji, další 2 banány stejně tak a zprudka na větším plameni, ať se vám nerozpadnou 😉⁠⠀
  •  když vám lívance zbydou, druhý den je znovu zlehka opečte na pánvi, budou jako čertvé!⁠⠀
  • základ pro lívance je nepřilnavá pánev a šikovná obracečka, ale to už máte určitě vyzkoušené ☺️