Mini pizza

Skvělý snack a večeře k filmu, nebo oslnivé občerstvení pro hosty – jogurtové mini pizzy s kešu dressingem podle skvělé Annamarii!

 

 

Těsto: 

  • 200 g špaldová mouka 
  • 140 g mandlový nejogurt 
  • 1 čl kypřícího prášku 
  • Voda 
  • Sůl 

Na vrch: 

  • 3 pl rajčatový protlak 
  • Špenát
  • Cherry rajčata
  • Veganský sýr 
  • Kešu ořechy 
  • Bazalkové pesto 

Dressing: 

  • 30 g kešu ořechy
  • 1 pl lahůdkové droždí 
  • Sůl 
  • Citronová šťáva 
  • Voda 

Postup: 

1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. 

2. Kešu ořechy zalijeme vroucí vodou a necháme odstát, aby změkly. 

3. Následně ve větší misce smícháme mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl a vodu (vodu můžeme přidávat postupně podle požadované konzistence těsta). 

4. Z těsta vytvoříme 4 placky s hrubšími okraji a dáme do vyhřáté trouby péct na cca 8 minut.

5. Předpečené těsto vytáhneme z trouby, potřeme rajčatovým protlakem, poklademe na vrch protlak, špenát, rajčata, nastrouhaný sýr a posypeme najemno nasekanými kešu ořechy. 

6. Pizzu dáme opět do trouby a pečeme 15 minut.

7. Mezitím dokončíme přípravu kešu dressingu. Namočené ořechy dáme do mixéru, přidáme trochu vody, citrónovou šťávu, sůl a lahůdkové droždí. Rozmixujeme na hladkou konzistenci. 

8. Na závěr už jen pokapeme bazalkovým pestem a kešu dressingem.