Mini pizza
Skvělý snack a večeře k filmu, nebo oslnivé občerstvení pro hosty – jogurtové mini pizzy s kešu dressingem podle skvělé Annamarii!
Těsto:
- 200 g špaldová mouka
- 140 g mandlový nejogurt
- 1 čl kypřícího prášku
- Voda
- Sůl
Na vrch:
- 3 pl rajčatový protlak
- Špenát
- Cherry rajčata
- Veganský sýr
- Kešu ořechy
- Bazalkové pesto
Dressing:
- 30 g kešu ořechy
- 1 pl lahůdkové droždí
- Sůl
- Citronová šťáva
- Voda
Postup:
1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
2. Kešu ořechy zalijeme vroucí vodou a necháme odstát, aby změkly.
3. Následně ve větší misce smícháme mouku, jogurt, prášek do pečiva, sůl a vodu (vodu můžeme přidávat postupně podle požadované konzistence těsta).
4. Z těsta vytvoříme 4 placky s hrubšími okraji a dáme do vyhřáté trouby péct na cca 8 minut.
5. Předpečené těsto vytáhneme z trouby, potřeme rajčatovým protlakem, poklademe na vrch protlak, špenát, rajčata, nastrouhaný sýr a posypeme najemno nasekanými kešu ořechy.
6. Pizzu dáme opět do trouby a pečeme 15 minut.
7. Mezitím dokončíme přípravu kešu dressingu. Namočené ořechy dáme do mixéru, přidáme trochu vody, citrónovou šťávu, sůl a lahůdkové droždí. Rozmixujeme na hladkou konzistenci.
8. Na závěr už jen pokapeme bazalkovým pestem a kešu dressingem.