Makovec
Věděli jste, že z makového Nemléka můžete i péct? Zkusit můžete například náš makovec, ze kterého se po přidání makového Nemléka stane makovec na druhou!
Na makovecbudeme potřebovat:
2 hrnky špaldové mouky
250 ml makového Nemléka
1 hrnek máku
¾ balíčku prášku do pečiva
5 polévkových lžic kokosového oleje
špetka soli
půl hrnku sirupu (pokud preferujete sladší chuť, můžete přidat více)
2 – 3 polévkové lžíce rumu nebo rumového aroma
kůra z bio citronu
1 – 2 hrsti hrozinek
Zvlášť smícháme všechny sypké ingredience (nezapomeneme přidat kypřící prášek do mouky a promíchat) a zvlášť smícháme všechny mokré ingredience. Pořádně vše promícháme dohromady. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané olejem nebo Nemáslem a pečeme na 180 stupňů na cca 35 – 40minut.