Kremová dýňová omáčka
Spirulinové tagliatelle s krémovou dýňovou omáčkou 🎃🌱 – tyhle zelené těstoviny Terraz jsou skvělá alternativa těch klasických – obsahují čočkovou mouku a zelený prášek z mořských řas a s touhle omáčkou si skvěle rozumí! Navíc mají plno proteinu. Omáčka je jednoduchá a chutná líp, než sýrová!
Na 2 porce:⠀
- půlka malé hokkaido dýně⠀
- jedna menší cibule⠀
- 5 stroužků česneku⠀
- olivový olej⠀
- bylinky (nejlepší je šalvěj a rozmarýn)⠀
- 2 lžíce lahůdkového droždí⠀
- 2 lžíce hladké mouky⠀
- Optimistic mandlový nápoj 12% (alternativa smetany)⠀
- šťáva z půlky citronu⠀
- sůl a pepř⠀
- jedno balení těstovin
⠀
Těstoviny dejte vařit do osolené vody na 6-8 min (průběžně kontrolujte). Dýni nastrouhejte a cibuli nakrájejte nadrobno – obojí spolu opečte na pánvi do měkka na oleji. Přidejte nasekaný česnek a bylinky a opékejte ještě pár minut. Zaprašte moukou a zalijte mandlovým nápojem, osolte, opepřete a přidejte droždí, nechte zhoustnout a případně trochu rozřeďte vodou. Nakonec odstavte, přidejte citron a rozmixujte.