Kremová dýňová omáčka

Spirulinové tagliatelle s krémovou dýňovou omáčkou 🎃🌱 – tyhle zelené těstoviny Terraz jsou skvělá alternativa těch klasických – obsahují čočkovou mouku a zelený prášek z mořských řas a s touhle omáčkou si skvěle rozumí! Navíc mají plno proteinu. Omáčka je jednoduchá a chutná líp, než sýrová!

 

 

Na 2 porce:⁠⠀

  • půlka malé hokkaido dýně⁠⠀
  • jedna menší cibule⁠⠀
  • 5 stroužků česneku⁠⠀
  • olivový olej⁠⠀
  • bylinky (nejlepší je šalvěj a rozmarýn)⁠⠀
  • 2 lžíce lahůdkového droždí⁠⠀
  • 2 lžíce hladké mouky⁠⠀
  • Optimistic mandlový nápoj 12% (alternativa smetany)⁠⠀
  • šťáva z půlky citronu⁠⠀
  • sůl a pepř⁠⠀
  • jedno balení  těstovin

⁠⠀

Těstoviny dejte vařit do osolené vody na 6-8 min (průběžně kontrolujte). Dýni nastrouhejte a cibuli nakrájejte nadrobno – obojí spolu opečte na pánvi do měkka na oleji. Přidejte nasekaný česnek a bylinky a opékejte ještě pár minut. Zaprašte moukou a zalijte mandlovým nápojem, osolte, opepřete a přidejte droždí, nechte zhoustnout a případně trochu rozřeďte vodou. Nakonec odstavte, přidejte citron a rozmixujte.