Hrášková polévka
Hrášek je zdraví prospěšný, zvláště pro aktivní sportovce či těhotné ženy. Věděli jste, že půl hrníčku hrášku dokonce obsahuje 20% doporučené dávky vitaminu C? Tak si utíkejte koupit hrášek (v tuhle roční dobu asi bohužel jen ten mražený) a hurá do vaření! 🙂
Na 4 menší porce:
- Cibule
- Nemáslo
- 300 g mraženého hrášku
- Zeleninový vývar
- Česnek
- Citronová šťáva
- Sůl a pepř
- Plnotučné Nemléko na zjemnění
- Petrželka
- Nejogurt na ozdobu
Postup:
Hrášek zalijeme horkou vodou a necháme rozmrznout. Poté ho na cibulce opečeme, zalijeme vývarem a vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu a česnek. Vše doladíme Nemlékem a můžeme podávat s nasekanou petrželkou, Nejogurtem a opečenými krutony ze žitného chleba.