Hrášková polévka

Hrášek je zdraví prospěšný, zvláště pro aktivní sportovce či těhotné ženy. Věděli jste, že půl hrníčku hrášku dokonce obsahuje 20% doporučené dávky vitaminu C? Tak si utíkejte koupit hrášek (v tuhle roční dobu asi bohužel jen ten mražený) a hurá do vaření! 🙂

Na 4 menší porce:

  • Cibule
  • Nemáslo
  • 300 g mraženého hrášku
  • Zeleninový vývar
  • Česnek
  • Citronová šťáva
  • Sůl a pepř
  • Plnotučné Nemléko na zjemnění
  • Petrželka
  • Nejogurt na ozdobu

 

Postup:

Hrášek zalijeme horkou vodou a necháme rozmrznout. Poté ho na cibulce opečeme, zalijeme vývarem a vše rozmixujeme. Podle chuti přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu a česnek. Vše doladíme Nemlékem a můžeme podávat s nasekanou petrželkou, Nejogurtem a opečenými krutony ze žitného chleba.