Hokkaido brownies

Na podzim jsou dýně všude. Až uvidíte tu nejsladší ze všech, oranžovou kulatou hokkaido, určitě vyzkoušejte tynhle delikátní brownies bez mouky. Nebudete litovat, ani když jich sníte celý plech sama/sám :))

Recept má opět na svědomí přešikovná Annamária, další dobroty najdete na jejím blogu ❤️

 

 

 

Ingredience: 

  • 300 g dýně hokkaido
  • 150 g arašídového másla
  • 30 g kokosového cukru (nebo 20 g javorového sirupu)
  • 1 pl lněných semínek + 2 pl voda
  • 3 pl mandlového Nemléka
  • 2 pl mandlového Nejogurtu
  • 20 g kvalitního kakaa
  • 30 g nasekané hořké čokolády
  • 1 čl kypřícího prášku
  • 1/2 čl vanilky
  • 1/2 čl skořice 

 

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Následně si připravíme pyré. Dýni hokkaido nakrájíme na menší kousky a upečeme do měkka.
  3. Dáme do mixéru a rozmixujeme tak, abychom dosáhli zcela hladké konzistence.
  4. Všechny zbylé ingredience kromě nasekané hořké čokolády přidáme do mixéru a opět mixujeme do hladka.
  5. Potom ručně zamícháme nasekanou hořkou čokoládu.
  6. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a přemístíme do něj těsto.
  7. Pečeme v troubě 40 – 45 minut. Zda je koláč upečený, zkontrolujeme tak, že zapíchneme párátko, které by mělo vyjít ze středu koláče čisté.
  8. Brownies necháme vychladnout 15 minut a potom ještě čerstvé můžeme podávat.

*Na vrch se dokonale hodí i Nemléčná zmrzlina. 🙂