Štítek receptu: podzimní

Hokkaido brownies

Na podzim jsou dýně všude. Až uvidíte tu nejsladší ze všech, oranžovou kulatou hokkaido, určitě vyzkoušejte tynhle delikátní brownies bez mouky. Nebudete litovat, ani když jich sníte celý plech sama/sám :)) Recept má opět na svědomí přešikovná Annamária, další dobroty najdete na jejím blogu ❤️       Ingredience:  300 g dýně hokkaido 150 g arašídového másla 30 g kokosového cukru (nebo 20 g … Číst dále

Segedínský guláš s kynutým knedlíkem

Jak dobře znáte maďarskou kuchyni? Nemusíte na ni být žádní odborníci, ale segedínský guláš zná snad úplně každý. A ten, kdo na něj má špatné vzpomínky z dětství, by ho měl ještě jednou zkusit ochutnat. My jsme pro vás sepsali recept na veganskou verzi guláše s kynutým knedlíkem, které by měl dát šanci úplně každý. Kynutý knedlík: Ingredience: 250 g polohrubé špaldové … Číst dále

Ostrá směs s červenou čočkou

Ten, kdo miluje ostřejší východní kuchyni, zajásá. Připravili jsme pro vás totiž veganský recept na omáčku, jejímž základem je čočka. Záleží na vás, jak moc chcete směs pálivou, koření přidávejte podle vlastní chuti a hlavně průběžně ochutnávejte. To je na vaření přece stejně to nejlepší. Ingredience: půl hrnku červené čočky půl hrnku uvařené cizrny cca 100 g rajčatového protlaku 2 žluté … Číst dále

Jalfrezi

Pokud jste milovníky kuchyně z Jižní Asie, tak už jste možná slyšeli o jalfrezi. Je to středně pálivá rajčatová omáčka s paprikou, chilli a koriandrem. Jídlo pochází z Indie, ale vaří se i v okolních zemích, například v Pákistánu. Jalfrezi můžete podávat s rýží nebo s pitou a myslíme si, že určitě nebudete zklamaní. Ingredience pro 2 osoby: olej 1 velká červená cibule 2 stroužky nasekaného česneku 1 zelená chilli … Číst dále

Boršč

Tmavě růžová až červená polévka plná zeleniny? Víte, o čem je řeč? No přece o zázračném boršči, který je původem z Ukrajiny, ale hojně se vaří i v Polsku a Rusku. Je vydatný, plný vitamínů a hlavně umí zahřát při chladných podzimních večerech. Sepsali jsme pro vás náš oblíbený recept na podzimní boršč, samozřejmě ve veganské verzi a s Nejogurtem.    Ingredience na 6 porcí: červená cibule olej 500 g čerstvých rajčat (nebo … Číst dále

Kroupové rizoto s hříbky

Pokud patříte k milovníkům hříbků, tak vám asi uděláme radost. České lesy jsou pořád plné výborných hub, tak jsme pro vás připravili recept na podzimní houbové rizoto. Můžeme ho podávat posypané klíčky, pokapané olivovým olejem nebo si k němu připravit osmažený tempeh či tofu.   Ingredience na 3 až 4 porce: 150 g krup Hrst sušených hub (cca 30 g) 1 velká … Číst dále

Kulajda

Česká kulajda je výborná sezónní polévka a my máme radost, protože pomalu nastává její čas. K dobré kulajdě patří české houby, čerstvý kopr a pár raných brambor. Navíc je tak vydatná, že skvěle poslouží jako oběd či večeře. Zkuste naši veganskou verzi kulajdy s plnotučným Nemlékem a dejte nám vědět, jak se vám povedla! 🙂   Ingredience (na 4-6 porcí): 50 g sušených hub (např. … Číst dále