Štítek receptu: jarní

Slaný koláč s chřestem

Jakmile chřest uvidíte, berte rovnou dva, jeho sezóna je kraťoučká a je potřeba si ho užít! Tenhle koláč je skvělá příležitost, jak si chřest náležitě vychutnají i ti, kdo nemají v oblibě přežvykování jeho dřevnatých stonků 🙂 (my anoooo, každá vláknina je dobrá 🙂 ) Koláč je plněný zkaramelizovanou cibulkou a „bešamelem“ z tofu a Nejogurtu. Možná na něj budete potřebovat lžičku, ale je tak křehký, že vám to určitě vadit nebude :))   … Číst dále

Velikonoční beránek

Z celozrnné mouky a s Nejogurtem místo tvarohu. Tohohle beránka vám nebude líto obětovat 🙂     ingredience suché: 340 g hladké celozrnné špaldové mouky (nebo jakou máte 🙂 ) 2 lžíce vanilkového pudingu nebo kukuřičného škrobu 1 pytlíček prášku do pečiva 2 lžičky sody 3 velké lžíce tmavého kakaa špetka soli mokré ingredinece: 1 velký bílý Nejogurt 250 ml vanilkového … Číst dále

Jáhlová nádivka

Že velikonoční nádivka bez lepku, rohlíků a strouhanky není nádivka? Zkuste tuhle a uvidíte, že vám bude chutnat ještě víc! Ideální je, když si na ní půjdete natrhat mladé kopřivy, případně i medvědí česnek někam k lesu. Pokud ale takovou možnost nemáte, vůbec nevadí – s mraženým listovým špenátem chutná taky skvěle! Navrch jsme přidali osmažené tofu, které se ještě v troubě krásně do křupava opeče. … Číst dále

Velikonoční nádivka

Co by to bylo za Velikonoce bez nádivky? Nádivka rozhodně patří na velikonoční stůl, kde s celou rodinou můžeme oslavovat příchod jara. Připravili jsme pro vás veganskou verzi téhle jarní dobroty, tak ji příští víkend upečte a dejte nám vědět, jak vám chutnala!   Ingredience:   115 g polenty 300 ml zeleninového vývaru 300 ml Nemléka – plnotučné nebo polotučné 1 balení … Číst dále