Štítek receptu: Itálie

Kremová dýňová omáčka

Spirulinové tagliatelle s krémovou dýňovou omáčkou 🎃🌱 – tyhle zelené těstoviny Terraz jsou skvělá alternativa těch klasických – obsahují čočkovou mouku a zelený prášek z mořských řas a s touhle omáčkou si skvěle rozumí! Navíc mají plno proteinu. Omáčka je jednoduchá a chutná líp, než sýrová!     ⁠ Na 2 porce:⁠⠀ ⁠ půlka malé hokkaido dýně⁠⠀ jedna menší cibule⁠⠀ 5 stroužků česneku⁠⠀ … Číst dále

Testoviny s cuketovou omáčkou

Věděli jste, že nejdelší cuketa na světě byla vypěstována v Kanadě a měřila dva a půl metru? Cuketa (neboli cukína) je však původně evropská zelenina, která vznikla šlechtěním v Itálii. A protože je Itálie domovem také kvalitní pasty, připravili jsme pro vás recept na lehkou cuketovou omáčku k těstovinám. Ingredience na 2 porce: Nemáslo 1 stroužek česneku provensálské bylinky lahůdkové droždí citrónová šťáva 1 velká (nebo 2 malé) … Číst dále

Tiramisu

Co je pro Itálii charakterističtější než špagety nebo pizza? No přece tiramisu! Volně by se název tohoto dortíku mohl přeložit jako „vytáhni mě nahoru“ nebo „zvedni mě“. Doufáme, že vám naše nemléčná verze tiramisu pořádně zvedne náladu a rovnou si o víkendu jedno uděláte. Ingredience: Na korpus: (můžete nahradit veganskými piškoty pro rychlejší verzi) 175 g špaldové celozrnné mouky 50 g sladidla (třtinový, … Číst dále

Lasagne

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších italských jídel. My vám představujeme jejich odlehčenou veganskou verzi, která je naprosto báječná. Věřte nám, bešamel jde dobře udělat i z rostlinných surovin. Lasagne se skládají ze tří kroků – omáčky, bešamelu a samotného vrstvení těchto surovin do pekáčku. Na omáčku budeme potřebovat: 1 velkou červenou cibuli 1 cuketu 1 lilek 1,5 plechovky drcených rajčat (lze použít i čerstvá) 4 – 5 … Číst dále