Bacilli hrachové miso

Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska. Hlavní složkou je tzv. Aspergillus Oryzae, česky Kropidlák rýžový neboli kōji – plísňová kultura, která se pěstuje na rýži nebo jiné obilovině. Koji svými enzymy rozkládá škroby na cukry, používá se při výrobě saké, sojové omáčky nebo právě miso pasty.

Naše základní bio miso je světlé, sladko-slané, jemně namleté a má mnohostranné využití jako ochucovací pasta. Koji jsme vypěstovali na celozrnné bio rýži a jako protein jsme vybrali český bio hrách. Pak obsahuje jen sůl a nic víc! Můžete ho použít jako základ na polévku nebo dochucovadlo do omáček, zálivek, na zeleninu nebo kamkoliv, kam si slanou umami chuť žádáte. A pozor, je návykové!


Informace o produktu:

Bio fermentovaná ochucovací pasta.

objem: 250 g

skladování: do +25 °C

Složení: hrách* 40%, rýže natural* 40%, voda, sůl, kultura aspergillus oryzae. *Produkt ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energie: 883 kJ/208 kcal, bílkoviny: 10 g, tuky: 0,8 g, nasycené mastné kyseliny: 0,2 g, sacharidy: 40 g, z toho cukry: 2,3 g, sůl: 8 g.